Valeria Mignaco

VALERIA MIGNACO – sopraan

Valeria Mignaco begon haar zangstudie in haar geboorteland, Argentinië. In 1996 kwam zij naar Nederland omdat het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een van de weinige plekken in de wereld was waar zij haar droom kon realiseren: om zang oude muziek te studeren.
In 2003 haalde zij haar Masters Diploma en sindsdien is zij zeer actief als concertzangeres: met haar duo Lutevoice, vocaal ensemble Le Nuove Musiche, Via Artis en sinds 2007 met Ensemble Corona.

Zij zong oude-muziekconcerten tijdens verschillende festivals in Nederland en andere Europese landen. Valeria trad op als oratoriumsoliste met het Concertgebouw Kamerorkest, Holland Baroque Society en Bachkoor Holland. Tegelijkertijd zong zij gedurende 10 jaar bij professioneel kamerkoor Cappella Amsterdam en ze heeft ook gewerkt bij het Huelgas Ensemble, Zürcher Singakademie, Deutscher Kammerchor, Groot Omroepkoor en andere.

Reeds sinds 2001 is zij actief als zangpedagoge: individuele lessen aan volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar, en zang-ensemble workshops.

www.valeriamignaco.com
www.lutevoice.com
www.de-nieuwe-muziekschool.nl