Elly van Munster

ELLY VAN MUNSTER – plectrumluit, renaissanceluit

Elly studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.
Behalve als solist treedt Elly regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuo speler in ensembles (luit en chitarrone).
Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).
Met de blokfluitiste Alice Gort-Switynk vormt zij “Ensemble Rossignol”, met de mezzosopraan Margot Kalse “Duo Seraphim” en met de sopraan Hilde Van Ruymbeke “Duo Rosemont”. Ze maakt verder deel uit van “Ensemble Fortuna” onder muzikale leiding van Jacqueline Dubach, dat zich toelegt op 14e en 15e eeuws Middeleeuws repertoire. In dit ensemble bespeelt Elly de plectrumluit.
Samen met sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude muziekensemble in Berlijn “Alte Musik-Treff Berlin”.
In 2010 gaf zij in Paramaribo, uitgenodigd door de Surinaamse gitaristenkring, een soloconcert op de luit voor een groot en enthousiast publiek.

Sinds enige tijd vormt zij een gitaarduo met Jelma van Amersfoort, waarbij zij speelt op kopieën van vroeg-19e eeuwse gitaren, gebouwd door Martin de Witte (Den Haag).