Margo Fontijne

MARGO FONTIJNE – viola da gamba en vedel

Naast haar universitaire studie Pedagogiek studeerde Margo Fontijne viola da gamba bij verschillende docenten en in masterclasses (Anneke Pols, Wieland Kuijken, Jordi Savall, Sophie Watillon, Laurence Dreyfuss…), en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij sloot deze studie af met het staatsexamen.
Als uitvoerend musicus op viola da gamba en vedel heeft zij een lange staat van dienst als begeleider en als veelzijdige ensemble-musicus, waarin zij vaak langere tijd achtereen aan kleine ensembles voor vroege muziek verbonden is, naast een grote verscheidenheid aan ad-hoc producties.
Zij musiceerde op podia in Nederland, in meerdere Europese landen en in Japan, voor het Netwerk Oude Muziek en in verschillende buitenlandse oude-muziekfestivals waaronder die in Greenwich, Dubrovnik en Parijs.

Zij maakt deel uit van Barokensemble Ferroforte, en heeft een flinke privé-lespraktijk – viola da gamba en groepslessen.
Voor meer informatie zie de website van Margo.

In Ensemble Corona bespeelt zij in het 16e-eeuwse repertoire:

  • ‘Felis Lynx’, een vroege 6-snarige basgamba, getekend en gebouwd door Gesina Liedmeier, gebaseerd op een schilderij van Jan Breughel de oudere.
  • ‘Simonetta’, een vroege 5-snarige diskant, gebouwd door Gesina Liedmeier.

En in het vroegere repertoire:

  • Een renaissance-tenorvedel gebouwd door Klaas Kleine, naar een schilderij (Musicerende Engelen) van Hans Memling.
  • Een kleine rebec, gebouwd door Tamara Jovanovic in het atelier van Lies Muller