Over Ensemble Corona

Ensemble Corona bestaat uit Valeria Mignaco (sopraan), Heleen Gerretsen (blokfluit, cornetto, teksten), Margo Fontijne (vedel, renaissancegamba’s) en Elly van Munster (plectrumluit, renaissanceluit).

Wij treden graag met ons 4-en op en deze samenstelling geeft ook de rijkste bezettingsmogelijkheden, maar wij hebben ook meerdere programma’s in kleine kernbezetting gemaakt met 3 of zelfs maar 2 musici.

Valeria Mignaco
Heleen Gerretsen
Margo Fontijne
Elly van Munster

Ensemble Corona bestaat sinds 2001, en in die tijd brachten wij talloze concertprogramma’s en andere optredens te gehore, met vocale en instrumentale muziek uit (late) Middeleeuwen of (vroege) Renaissaince – eind 14e, 15e of 16e eeuw.
Wij instrumenteren periodegetrouw – dit zie je terug in een overwogen instrumentkeuze voor elk programma, en in de omgang met de composities.

Als ensemble bouwen we onze concertprogramma’s graag rond een sterk leidend cultuurhistorisch thema, en vlechten we er ook vaak andere relevante zaken in, zoals interessante of grappige briefteksten of poëzie, maar ook hedendaagse maatschappelijke gebeurtenissen. Dit wordt zowel door lekenpubliek als door meer ingevoerd publiek zeer gewaardeerd.
Wij zijn er ook voor maatwerk, en we programmeren graag op vraag. Bijvoorbeeld voor een museum of (historisch) evenement, mits the doelstelling en inhoud ervan passen bij ons basisrepertoire en onze werkwijze.

In die meer dan 20 jaar dat we bestaan, namen we enkele CD’s op en voerden we onze vele mooie programma’s uit op podia in Nederland en daarbuiten, en op oude-muziekfestivals in Amsterdam, Utrecht, Venlo, Alden-Biezen, Parijs, Dubrovnik en Greenwich.

Waar we ook mogen spelen, een ding is zeker: een optreden van Ensemble Corona staat garant voor een levendig hoor- en schouwspel dat het publiek in het hart zal raken.