Over Ensemble Corona

LogoCoronaSuperklein ParijsIsraelValeria

ENSEMBLE CORONA verovert het hedendaagse hart met muziek uit Middeleeuwen en Renaissance

ENSEMBLE CORONA: brengt concertprogramma’s en andere optredens met vocale en instrumentale muziek uit (late) Middeleeuwen of (vroege) Renaissance – eind 14e, 15e of 16e eeuw. Kijk op de Agenda en het Archief daarvan, of bij ons Programma-aanbod, wat wij u kunnen bieden en wat we in de 20 jaar van ons bestaan zoal gedaan hebben.
En kijk en luister op de pagina’s Video of Audio.

ParijsHeleenENSEMBLE CORONA: instrumenteert periodegetrouw – dat ziet men terug in een overwogen instrumentkeuze voor elk programma, en in de omgang met de composities.

ENSEMBLE CORONA: bouwt concertprogramma’s rond een sterk leidend cultuurhistorisch thema, en vlecht ook andere relevante zaken in, zoals interessante of grappige briefteksten of poëzie. Dit wordt zowel door lekenpubliek als door meer ingevoerd publiek zeer gewaardeerd.

ParijsMargoENSEMBLE CORONA: is ook uw partner voor maatwerk. Wij programmeren graag op vraag, bijvoorbeeld voor een museum of (historisch) evenement, indien althans doelstelling en inhoud ervan passen bij ons basisrepertoire en onze werkwijze. Neem contact op om te overleggen!

ENSEMBLE CORONA: is in de vaste (heterogene) bezetting een hecht kernensemble waarin alle musici evenveel inbreng hebben – kleinere bezetting kan in overleg, uitbreiding naar grotere bezetting is mogelijk vanuit ons netwerk.

ENSEMBLE CORONA: bestaat sinds 2001, nam enkele CD’s op: ‘O muze, vertel mij…’ (2005), ‘In minen sin’ (2007), en een korte CD met repertoire uit het programma ‘Se voi non ridete…’ (2009), en voerde vele mooie programma’s uit, op podia in Nederland en daarbuiten, en op oude-muziekfestivals in Amsterdam, Utrecht, Venlo, Alden-Biezen, Parijs, Dubrovnik en Greenwich.

ParijsIsraelENSEMBLE CORONA maakte ook voorstellingen met dans (o.m. Lieven Baert en Josephine Schreiber) en theater.

Een optreden van Ensemble Corona staat garant voor een levendig hoor- en schouwspel dat het publiek in het hart zal raken.

 

DE MUSICI VAN ENSEMBLE CORONA

STICHTING FRAIS ET GAILLARD

 

 

VIDEO

AUDIO

CONTACT

STARTPAGINA en ALLE BERICHTEN